Hur lång tid ska det ta att rätta en tenta?

Innehållsförteckning

Hur lång tid ska det ta att rätta en tenta?

Hur lång tid ska det ta att rätta en tenta?

En utgångspunkt är förvaltningslagens bestämmelse om att ärenden ska handläggas så snabbt som möjligt utan att rättssäkerheten eftersätts. Många universitet och högskolor har riktlinjer om att rättningstiden inte bör vara längre än tre veckor.

Hur många gånger kan man göra om en tenta?

Det antal tillfällen som en student får göra ett prov eller en praktik är i princip obegränsat. Universitetet och högskolor kan dock själva besluta om en begränsning om lärosätena bedömer att obegränsat antal tillfällen leder till ett orimligt resursslöseri.

Hur länge kan man vänta med Omtenta?

Du får lov att göra omtenta på en kurs hur många gånger du vill så länge kursen ges i samma version som du blev förstagångsregistrerad på. Om kurser du läst slutar ges, eller kurskoden och därmed kursinnehållet ändras, har du rätt att göra tenta på den gamla versionen av kursen i ett år efter att kursen slutat ges.

Hur många gånger får man skriva omtenta GU?

Du har rätt till en ordinarie tenta och två omtentor på varje kurs. Utöver detta är det upp till kursledaren att avgöra om du kan ges möjlighet till ytterligare tentatillfällen. För att skriva en omtenta måste du anmäla dig i förväg. Detta gör du via Ladok-tjänster.

Hur fungerar omtentamen?

Omtentor brukar ges minst en gång extra, utöver den vanliga examinationen per år. Vissa omtentor, oftast för kurser många program på KTH läser, går många gånger på år. Man får alltså plugga och skriva tentan en gång till. Kuggar man ett delmoment kan olika saker hända.

Hur många gånger får man göra omprov?

Högskolorna får inte heller begränsa hur mycket som helst. Om examinationen är något sorts prov måste det finnas minst fem tillfällen för omtenta. För praktik och liknande ska du alltid minst två chanser.

Hur många gånger får man göra Omtenta KTH?

Det fina med KTH är att det inte finns någon gräns för hur många gånger man får skriva tentan utan man kan skriva omtentor till dess att man är nöjd med sitt resultat. Ett underkänt kommer inte heller påverka framtida resultat, har man fått F finns det inget som hindrar en från att A på en omtenta.

Relaterade inlägg: