Hur lång tid tar det att bli frisk från körtelfeber?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att bli frisk från körtelfeber?

Hur lång tid tar det att bli frisk från körtelfeber?

Även om komplikationer kan ses, är sjukdomen ändå godartad och läker nästan alltid utan men, även om förloppet kan vara ganska långdraget (upp till en månad). Trötthet kan kvarstå i upp till ett år. Det är sällsynt att någon dör av körtelfeber.

När kan man ta Monospot?

En vanlig rekommendation är minst fyra veckor efter insjuknandet. Kan behöva anpassas beroende på idrott och om tecken till mjältförstoring finns kvar under längre tid.

Får alla körtelfeber?

Orsak till körtelfeber Körtelfeber kallas även för mononukleos och är en infektion med Epstein Barr-virus (EBV) som nästan alla får någon gång i livet. De flesta får det som små barn och symtomen är då som en enkel förkylning.

Var på kroppen kan man få bältros?

Du kan få blåsor var som helst på kroppen, men de brukar sitta inom ett område. Oftast sitter de på ena sidan av kroppen, som ett band eller bälte. Barn som får bältros får samma typ av utslag som vuxna men brukar inte så ont som vuxna kan få.

Hur börjar körtelfeber?

Körtelfeber är en virusinfektion som de flesta haft när de var barn, med milda eller inga symtom. Reaktionen hos tonåringar och vuxna är kraftigare med hög feber, ont i halsen och påtaglig trötthet. Sjukdomen kan pågå i flera veckor och tröttheten i ytterligare någon månad.

Relaterade inlägg: