Vad händer när bygglov överklagas?

Innehållsförteckning

Vad händer när bygglov överklagas?

Vad händer när bygglov överklagas?

Överklagande av bygglov ska skickas till byggnadsnämnden och ha inkommit till byggnadsnämnden inom tre veckor från den dag som den klagande fick ta del av beslutet genom delgivning. ... När överklagandetiden gått ut för beslut om bygglov eller förhandsbesked vinner beslutet laga kraft.

Kan ett bygglov upphävas?

För den som exempelvis har sökt och beviljats ett bygglov innebär ett upphävande att den rätt som fanns att bygga genom beslutet upphört. Om sökanden har påbörjat åtgärden på egen risk måste de åtgärder som utförts tas bort och platsen återställas.

Kan länsstyrelsen överklaga mark och miljödomstolens beslut?

Länsstyrelsens beslut kan överklagas hos mark- och miljödomstolen. Den som inte är nöjd med Länsstyrelsens beslut kan överklaga till mark- och miljödomstolen. Överklagandet lämnas in till Länsstyrelsen som prövar om överklagandet har kommit in i rätt tid innan överklagandet skickas vidare till domstolen.

Kan man överklaga ett förhandsbesked?

Skatterättsnämndens förhandsbesked överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen. Det krävs inte prövningstillstånd. Om man är missnöjd med Skatterättsnämndens förhandsbesked kan man överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen. Prövningstillstånd krävs inte.

Kan grannar överklaga bygglov?

- Det finns inget krav på att dina grannar ska höras om det ansökta bygglovet inte strider mot detaljplanen eller områdesbestämmelserna. Men trots detta har grannarna rätt att överklaga beslutet, säger Anton Persson, förbundsjurist på Villaägarna.

Relaterade inlägg: