Vad är Lilla e?

Innehållsförteckning

Vad är Lilla e?

Vad är Lilla e?

Lilla e har gett ut böcker inom fler områden, allt riktat direkt till barnen för att ge insikt. I menyn till vänster på sidan framgår vilka områden det rör sig om. Totalt sett ett trettiotal e-böcker och sju ljudböcker. Till vissa av bilderböckerna hör fina affischer som kan användas för att påminna om bokens budskap.

Kan talet e bli negativt?

Om en naturlig logaritm, ln(a), sitter som exponent på e kan man direkt bestämma värdet av potensen genom att läsa av logaritmens argument, dvs. a. Man kan endast logaritmera positiva tal. Det finns ju inget tal man kan upphöja e till så att potensen blir 0 eller negativ.

Vad menas med begreppet e%?

Energiprocent. Med energiprocent (E %) menas hur stor andel av energin i maten som de olika energigivande näringsämnena bidrar med.

Vad står E för i fysik?

I vetenskap är en fysikalisk konstant ett oföränderligt numeriskt tal i sådana matematiska samband som uttrycker fysiska realiteter. Det finns många sådana konstanter. Några av de mest kända är Plancks konstant, gravitationskonstanten och Avogadros konstant (mer känd som Avogadros tal).

Relaterade inlägg: