Vad är skillnaden på Eau de Toilette och parfym?

Innehållsförteckning

Vad är skillnaden på Eau de Toilette och parfym?

Vad är skillnaden på Eau de Toilette och parfym?

Vad som skiljer eau de parfum från eau de toilette är egentligen hur mycket parfymolja doften innehåller. Resten – majoriteten av doften – är vanligtvis alkohol och vatten. ... Men alla är ändå parfymer, oavsett koncentrationen. Parfymer från stora märken släpps ofta under samma namn, men i olika koncentrationer.

Vad menas med EdT?

Eau de Toilette (EdT) ca 5-15 procent doftessens. Eau de Cologne/Cologne (EdC). Innehåller ca 4-10 procent doftessens. Eau de Cologne är alltså den mest utblandade varianten och behöver oftast bättras på under dagen.

Vilka parfymer håller längst?

EdP står för Eau de Parfum och är den vanligaste parfymvarianten. Parfymoljan ligger mellan 11-18% och doften ska i regel hålla cirka 5 timmar. EdP-parfymer är alternativet för dig som vill att parfymen ska dofta intensivt under längre tid.

Vad är eau de parfum Spray?

EDP, förkortning för eau de parfum, är högkvalitativa parfymer till ett lite högre pris. Koncentrationen ligger på 13% – 20% och själva doften projicerar i ca 5 till 10 timmar.

Hur länge håller en body mist?

Koncentrationen av olja i en Eau de Toilette ligger oftast mellan 5% och 15% och doften håller sig på huden i ca 4-6 timmar. Här ingår också en koncentration kallad Eau Légere.

Vad är Kroppsmist?

Med en Body Mist kan du snabbt och enkelt liva upp huden och ge den en fräsch, väldoftande energikick. Till skillnad från en parfym, som vanligtvis ger en koncentrerad, ihållande doft, har en Body Mist ofta en mildare doft som kan sprayas över hela kroppen och som inte sitter kvar på huden lika länge.

Relaterade inlägg: