Vad gör PostNord om paketet inte får plats i brevlådan?

Innehållsförteckning

Vad gör PostNord om paketet inte får plats i brevlådan?

Vad gör PostNord om paketet inte får plats i brevlådan?

Om paketet inte får plats i postlådan levereras det vid din dörr eller i en påse utanpå din postlåda. Du aviseras när leverans vid dörr eller i påse på lådan är utförd. * Till vissa områden tar leveransen 2 dagar.

Vad händer om paketet är för stort för brevlådan?

Varubrev delas ut direkt i mottagarens postlåda eller brevinkast. Är brevet för stort, hämtas det hos närmaste ombud.

Får PostNord öppnar paket?

Personalen på Postnord får inte öppna paket och brev och inte heller tipsa polisen, även om de misstänker att det finns knark i breven. ... För de anställda på Postnord är de illegala försändelserna dessutom en arbetsmiljörisk då till exempel explosiva ämnen kan brisera. – Vi har arbetat med den här frågan sedan 2012.

Vad händer om paketet väger för mycket?

Vad händer om paketet väger mer än den storlek jag har betalat för? Väger paketet mer än det paket du valt rekommenderar vi att du kontaktar oss för att makulera bokningen så att du kan skapa en ny bokning med rätt vikt.

Vad innebär att försändelsen har lastats?

På terminalen lastas alla paket upp på en stor maskin, adresskorten läses av och paketen sorteras efter vart de ska – om ett paket exempelvis ska till Ystad sorteras det till terminalen i Malmö. ... Detta steg tar 5–10 minuter, därefter lastas paketen för att transporteras till nästa terminal.

Får inte ut paket ur brevlådan?

Brevbäraren får inte dela ut en försändelse om brevbäraren inte vet var adressaten bor. Brev som inte kan delas ut ska returneras till avsändaren eller, i de fall avsändarens adress är okänd, skickas till PTS enhet för saknade brev.

När kommer paket till brevlådan?

Utdelningstiderna för PostNord varierar beroende på plats och mängd post. Vanligtvis delas posten ut mellan tidig morgon och sen eftermiddag. Det är ovanligt att posten kommer efter klockan 16.

Vad händer om PostNord tappar bort paket?

Från att konsumenten reklamerat den uteblivna leveransen har PostNord 30 dagar (60 för utrikespaket) på sig att leta. Kommer inte paketet innan dess har du rätt att få fraktkostnaden tillbaka och ersättning för innehållet om du kan styrka värdet med kvitto. (Maxbelopp normalt 50 000).

När får tullen öppna paket?

Tullen får öppna paket vid misstanke om otillåtet innehåll Tullverket har alltid rätt att öppna paket och brev om de på goda grunder misstänker att innehållet är olagligt eller farligt.

Relaterade inlägg: