Vad händer om man överklagar ett bygglov?

Innehållsförteckning

Vad händer om man överklagar ett bygglov?

Vad händer om man överklagar ett bygglov?

Du har tre veckor på dig att lämna in ett överklagande. Vissa av kommunens beslut enligt plan- och bygglagen, PBL, får överklagas till Länsstyrelsen av den som beslutet angår. Ett beslut om till exempel bygglov och marklov kan överklagas av såväl grannar som andra vars rätt berörs av ärendet.

Hur man överklagar ett bygglov?

Beslut gäller bygglov, rivningslov, marklov eller förhandsbesked kan överklagas till Länsstyrelsen. Om du inte är nöjd med Länsstyrelsen beslut kan du gå vidare till Mark- och miljödomstolen. Sista instans är Mark- och miljööverdomstolen. En handläggare kan ge tips eller råd i ett pågående ärende men ska vara neutral.

Kan man stoppa bygglov?

Ett beslut om bygglov kan överklagas till länsstyrelsen enligt 13 kap 3 § PBL. Bestämmelser om vem som får överklaga ett beslut om bygglov regleras i 22 § förvaltningslagen (1986:223) (FL), se 13 kap 8 § PBL. Ett beslut får överklagas av den som beslutet angår, vilket framgår av 22 § FL.

Kan kommunen dra tillbaka bygglov?

Som jag ser det är den enda möjligheten för kommunen att återkalla sitt beslut om bygglov ifall de förenat beslutet med ett återkallelseförbehåll. ... Om du vill överklaga beslutet måste du göra det inom tre veckor från den dag du fick reda på beslutet från kommunen (44 § FL).

Vad får man göra nära tomtgräns?

Det är bara att göra uteplats, parkering, potatisland eller trädäck ända fram till tomtgräns. Du får även asfaltera hela din tomt om du vill, från tomtgräns till tomtgräns, du får plantera hur högväxande träd och buskar du vill.

Hur vet man om någon överklagat bygglov?

Kommunens beslut om bygglov eller förhandsbesked överklagas till kommunen. I samband med beslutet från kommunen ska kommunen ge information om hur och när överklagandet ska göras. Du kan tala med kommunen om du behöver mer information om hur överklagandet går till.

Relaterade inlägg: