Vad händer när drivremmen går sönder?

Innehållsförteckning

Vad händer när drivremmen går sönder?

Vad händer när drivremmen går sönder?

Går fläktremmen av måste motorn omedelbart stängas av för att inte bli överhettad. På de flesta modernare bilar drivs dock vattenpumpen av kamremmen och påverkas därmed inte av fläktremsbrott. För dåligt spänd fläktrem gör att bilen laddar dåligt samt ger upphov till ett vinande/skrikande ljud.

Är det svårt att byta fläktrem?

Under normala förhållanden är det ingen utmaning att byta ut en v-rem eller fläktrem även för nybörjare. Däremot kan problem inträffa under den första körningen efter bytet.

Hur ofta ska man byta fläktrem?

Om du hör gnisslande från ett bälte när du slår på motorn så är det sannolikt ett problem med fläktremmen. Allt eftersom remmen slits tunnare, ändras formen och kan börja ge ifrån sig ett högt gnisslande om det kommer i kontakt med motoraxlar. Detta är ett tydligt tecken på att den måste bytas.

Hur ofta byter man kamrem på Volvo?

Volvo hade en av marknadens längsta bytesintervall för kamremmen. Men för några dagar sen gick biltillverkaren ut med nytt besked och nästan halverar bytesintervallet. Från 24 000 mils intervall till 15 000 mil. – Bakgrunden till bytet ska ses om en förebyggande åtgärd.

När ska man byta fläktrem?

Kamremmen i din bil ska, enligt VW:s rekommendation, bytas efter tio år, även om bilen inte gått 15 000 mil. Om du tänker behålla bilen länge kan det vara klokt att ersätta kamremmen lite tidigare.

Relaterade inlägg: