Varför behöver hästen energi?

Innehållsförteckning

Varför behöver hästen energi?

Varför behöver hästen energi?

Stor hästkropp kräver mer energi Hästens basala behov kallas för underhållsbehov. Underhållsbehovet av energi är alltså det energibehov hästen har för att bara vara, stå upp och andas, äta och smälta sitt foder, vara i hage och inte gå upp eller ned i vikt.

Hur mycket hö äter en häst per månad?

Man räknar med att en häst behöver 1,2 kilo /100 kilo vikt. Det betyder att en häst som väger 500 kilo bör få minst 6 kilo - detta är en minimirekommendation, för att hästen ska kunna täcka sitt behov av stråfoder. För att tillgodose övrigt näringsbehov behövs oftast mer.

Kan man ge för mycket protein till häst?

Ett tidigt skördat vallfoder är ofta proteinrikt vilket innebär att den vuxna hästens proteinbehov lätt kan överskridas. Ett överskott av protein hanterar kroppen genom att deaminera aminosyrorna i levern vilket resulterar i ammoniak som hos häst till stor del görs om till urea och utsöndras med urinen.

Varför behöver hästar protein?

Protein utgör grunden för uppbyggnad och reparation av muskelvävnad. Hästar behöver det i en lättillgänglig form med god sammansättning för en optimal muskelsättning. Det är viktigt att din hästs proteinbehov tillgodoses.

Varför behöver man magnesium häst?

Magnesium är en makromineral som är avgörande för hästens muskel- och nervfunktion. Magnesium återfinns främst i skelett och muskler och är en av de mineraler som hästen svettas ut. Brist på magnesium kan visa sig genom nervositet, aptitlöshet och muskulära skakningar.

Relaterade inlägg: