Hur många F får man ha CSN Komvux?

Innehållsförteckning

Hur många F får man ha CSN Komvux?

Hur många F får man ha CSN Komvux?

komvux behöver du läsa 20 poäng per vecka för att rätt till studiemedel för heltidsstudier. Om du läser i 18 veckor innebär det att du måste läsa 360 poäng för att fullt studiemedel.

När kan man bli återbetalningsskyldig till CSN?

Du blir återbetalningsskyldig på ditt lån tidigast sex månader efter det att du senast fick studiestöd och alltid efter ett årsskifte. Exempel: Du får ditt senaste studiestöd under en vårtermin. Då börjar du betala tillbaka lånet i början av det kommande året.

När kan du inte få studiemedel?

Om du har upprepad ogiltig frånvaro på sammanlagt fyra timmar eller mer under en månad, kan skolan rapportera det till CSN. I vissa fall kan det finnas speciella anledningar till frånvaron och skolan kan då välja att inte rapportera till CSN. Det kan till exempel handla om sjukdom, mobbning eller andra personliga skäl.

Hur många högskolepoäng får man läsa?

En termins heltidsstudier motsvarar 30 högskolepoäng (hp) och en halvfartsutbildning 15 hp. Du kan bli antagen till max 45 hp. Du har alltså möjlighet att läsa mer än heltid under en höst- eller vårtermin - högst 150% studietakt. För sommarkurserna ligger gränsen på 23 hp.

När polisanmäler CSN?

CSN kan göra en polisanmälan om du har orsakat en felaktig utbetalning av pengar som du inte har rätt till. Det kan till exempel vara för att du har lämnat felaktiga uppgifter eller låtit bli att meddela oss när något ändrats för dig som påverkar ditt studiestöd.

När ska man söka CSN för hösten 2021?

Du kan ansöka om studiemedel så fort du har valt en utbildning, du behöver alltså inte ha blivit antagen. Det finns inget sista datum för att ansöka, men du kan bara få studiemedel för fyra veckor bakåt i tiden från den vecka vi får in din ansökan.

Relaterade inlägg: