Måste man läsa matte 3?

Innehållsförteckning

Måste man läsa matte 3?

Måste man läsa matte 3?

Man behöver oftast ha läst upp till minst Matematik 3 för att vara behörig till en naturvetenskaplig utbildning, ofta även matematik 4. Man behöver inte läsa till Matematik 1b/c, utan det går bra att gå från Matematik 1a direkt till Matematik 2b eller 2c och sedan vidare till Matematik 3b eller 3c.

Hur många F ar matte 3?

Man ska ha mInst betyget E i minst 2250 kurspoäng. Du måste ha minst E i Matte 1,Svenska 1,2,3, Engelska 5 och 6 och på Gymnasiearbetet. I övriga ämnen så är det okej att ha F så länge det inte är mer än 250 poäng.

Vad händer om jag får FI matte?

Hej, Du bör du kontakta någon på skolan. Om rektorn sedan ser att du har uppenbara problem att minst E i ett ämne är rektorn skyldig att se till att du får den hjälp du behöver för att du ska klara av dina gymnasiestudier. Det kan finnas möjlighet att gå om mattekursen eller att skriva en prövning (ett prov) i den.

Måste man läsa matte 2 för att läsa matte 3?

Behörigheten till matte 3 är matte 2 så vill du läsa den kursen på gymnasiet eller Komvux måste du läsa matte 2 först. Om behörigheten är matte 3 så räcker det dock att ha just matte 3 men för att få läsa kursen måste du som sagt ha läst matte 2.

Vilka utbildningar behöver man matte 3 till?

Fastighetsmäklare - Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A4). Eller: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A. Fysioterapeut (f d Sjukgymnast) - Idrott och hälsa 1, Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A15).

Får man ta studenten med FI matte 3b?

Det kan vara möjligt att du vill läsa en utbildning där Matte 3b inte behövs för att vara behörig, sedan kan den finnas som behörighetskrav för andra utbildningar. Om du då vill läsa upp Matte 3b kan du göra prövning för att upp betyget på kursen. Det kan du göra på din gamla gymnasieskola eller på komvux.

Varför ska man läsa matte 3b?

Kursen Matematik 3b är en fortsättningskurs efter Matematik 2b. Kursen riktar sig till dig som läser gymnasiekurser inför fortsatta studier inom samhällsvetenskap, ekonomi och humaniora. Under kursens gång får du bland annat fördjupande kunskaper inom algebra och du lär dig om exponentialfunktioner och talet e.

Hur många klarar matte 3?

Då är istället matematik 4 den högsta avslutande kursen. För matematik 3c rapporterades 5 800 prov in. Av dessa var det 70 procent som hade ett godkänt provbetyg.

Hur många får F?

Hej, Det finns egentligen inga gränser för hur många F man får ha för att fortsätta från ett gymnasieår till ett annat men om din rektor anser att det finns för många underkända betyg på ett och samma år kan hen besluta om att eleven ska gå om ett läsår.

Relaterade inlägg: