Kan Kronofogden ta pengar från arv?

Innehållsförteckning

Kan Kronofogden ta pengar från arv?

Kan Kronofogden ta pengar från arv?

Kronofogden kan bara utmäta tillgångar som den skuldsatta personen äger och därför kan en se det som att arvet skyddas från utmätning genom att det tillfaller någon annan än den skuldsatte själv. Å andra sidan kan en se det som att arvsavståendet är att likställa med en gåva.

Kan skuldsanering förlängas?

Vid omprövningen kan skuldsaneringsperioden förlängas Vid omprövning om gäldenären inte följer betalningsplanen och vid omprövning när de ekonomiska förhållandena förbättrats så kan skuldsaneringen ändras istället för att upphävas.

Kan man avbryta skuldsanering?

Borgenärerna kan också ansöka om att vi ska upphäva, det vill säga avbryta din skuldsanering. Det kan hända om du till exempel inte betalar som du ska. I så fall har du samma skulder som före skuldsaneringen minus det du redan har betalat , men plus den ränta som löpt under tiden skuldsaneringen pågått.

Kan Kronofogden ta pengar när man är sambo?

Om du och din partner flyttar ihop kommer du inte ta över hans skuld. Kronofogden kan dock utmäta ett större belopp av din partners lön och de kan även utmäta egendom som ni har i ert gemensamma hem. För att förhindra att Kronofogden tar egendom som är din måste du kunna styrka att det är du som äger egendomen.

Relaterade inlägg: