Får man alltid en betalningsanmärkning?

Innehållsförteckning

Får man alltid en betalningsanmärkning?

Får man alltid en betalningsanmärkning?

Ett krav från Kronofogden betyder inte att du automatiskt får en betalningsanmärkning. ... Om du inte svarar på ett krav från Kronofogden kan du en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning finns kvar i tre år och kan göra det svårt att till exempel hyra bostad, låna pengar eller teckna abonnemang.

När kan du få en betalningsanmärkning och vilka konsekvenser kan en betalningsanmärkning resultera i?

Man får svårare att ta lån, köpa på avbetalning och skriva hyreskontrakt. En betalningsanmärkning kan uppstå när ett utslag meddelas, det vill säga när betalningsföreläggandet blir fastställt. En anmärkning kan också uppkomma om det finns uppgifter om exempelvis obetalda skatter, underhåll och TV-avgifter.

Kan en betalningsanmärkning tas bort?

En betalningsanmärkning visar att en person inte har fullgjort en betalningsskyldighet i tid. ... Betalningsanmärkningen ligger därför generellt kvar även efter det att skulden har betalats, i upp till tre år. Som utgångspunkt går det alltså inte att ta få bort en betalningsanmärkning även om skulden är betald.

Vad händer om man betalar en räkning för sent?

Om du betalar en räkning eller ett lån för sent, har ett företag rätt att ta ut olika avgifter. Vanliga avgifter är exempelvis påminnelseavgift och aviseringsavgift. Du kan också få betala ersättning för inkassokrav och kostnader hos kronofogden.

Relaterade inlägg: