Vad händer om man inte betalar påminnelseavgift?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte betalar påminnelseavgift?

Vad händer om man inte betalar påminnelseavgift?

Om du inte betalar i tid kan företaget ta ut en påminnelseavgift eller skicka ditt ärende till en inkassoföretag. Om du har fått en felaktig faktura, påminnelseavgift eller krav från inkasso, behöver du protestera till företaget skriftligen.

Vad händer om du inte kan betala sina skulder?

Om du inte betalar i tid får du oftast en påminnelse. Många företag tar även ut en påminnelseavgift. Om du inte betalar efter påminnelsen kan du få ett inkassokrav. ... Om du inte betalar inkassokravet kan den du är skyldig pengar kontakta Kronofogden för att ansöka om ett betalningsföreläggande.

Måste man betala Inkassoavgift?

Om du betalar en räkning eller ett lån för sent, har ett företag rätt att ta ut olika avgifter. Vanliga avgifter är exempelvis påminnelseavgift och aviseringsavgift. Du kan också få betala ersättning för inkassokrav och kostnader hos kronofogden.

Vad händer om man får en betalningspåminnelse?

Om ni har avtalat om att du ska ta ut påminnelseavgift vid försening har du rätt att ta ut 60 kr i ersättning när du skickar en betalningspåminnelse. Du får ta ut 180 kr om det skickas ett inkassokrav och 170 kr för upprättande av en amorteringsplan.

Relaterade inlägg: