Vad händer när man flyttar utomlands?

Innehållsförteckning

Vad händer när man flyttar utomlands?

Vad händer när man flyttar utomlands?

Om du ska bo, studera eller arbeta utomlands ska du också anmäla din flytt till Försäkringskassan, i det fall att du ska stannar längre än ett år. Du kommer att bli avregistrerad från socialförsäkringen från flyttdatumet om du stannar längre än ett år och inte är utsänd av en svensk arbetsgivare.

Får man barnbidrag när man bor utomlands?

Du har oftast inte rätt till barnbidrag när du flyttar utomlands. Meddela oss att du har flyttat utomlands på Mina sidor. Då bedömer vi utifrån din situation om du har fortsatt rätt till barnbidrag.

Kan man flytta utomlands?

Flytta till annat EU-land Som EU-medborgare har du rätt att bo, jobba, studera, söka jobb eller leva som pensionär var du vill i EU i upp till tre månader utan att registrera dig. Men när du ska flytta permanent och därmed stannar längre än tre månader behöver du registrera dig i det nya landet.

Hur länge kan man vistas utomlands?

Omfattande vistelser i ett land innebär nästan alltid att en person blir beskattad som bosatt i landet. De flesta länder har dock i sin lagstiftning angett en gräns för hur många vistelsedagar per år personer kan vistas i landet och 183 dagar per år är den gräns som är vanligast förekommande.

Relaterade inlägg: