Måste göra Omtenta?

Innehållsförteckning

Måste göra Omtenta?

Måste göra Omtenta?

Om du blir underkänd på en tenta har du rätt att göra om tentan vid ett senare tillfälle, en så kallad omtenta. Du får inte göra om en tenta som du redan har blivit godkänd på. I en kurs ges totalt tre tentatillfällen – en ordinarie tenta och två omtentor.

Vad händer om man inte klarar en kurs i högskolan?

Du har rätt att behålla studiemedlen om du har varit registrerad på och läst alla kurser som du fått studiemedel för, även om du inte klarar alla poäng. Lånet betalar du tillbaka senare, precis som vanligt. ... Tänk på att de otillräckliga studieresultaten kan innebära att du inte får studiemedel nästa gång du ansöker.

Vad händer om man får F på Omtenta?

Om man får ett F är det inte så farligt. Det är inte som på vissa andra utbildningar att man blir spärrad direkt och får gå om ett halvår. Vissa utbildningar på KTH har dock spärrar som att du får max ha kuggat ett visst antal kurser för att börja skriva ditt kandidatarbete eller börja mastern.

Hur många gånger får man göra om en tenta?

Hur många omtentor får du göra? Huvudregeln är att du i princip ska få hur många försök som helst på dig att examinera en kurs. Men högskolorna får begränsa antalet tillfällen för vissa kurser om det skulle vara orimligt dyrt att tillåta hur många examinationer som helst. Begränsningen måste i så fall stå i kursplanen.

Relaterade inlägg: