Kan inte få sjukintyg?

Innehållsförteckning

Kan inte få sjukintyg?

Kan inte få sjukintyg?

Arbetsgivaren kan kräva sjukintyg från första sjukdagen eller tidigare än 7 dagar om det finns misstanke om fusk. Då läkaren på Doktor24 inte kan skriva ut förstadagsintyg rekommenderar vi att du i första hand vänder dig till en fysisk vårdcentral.

Får ingen sjukpenning?

Om Försäkringskassan väl fattar beslutet att du inte har rätt till sjukpenning ska det alltid framgå i beslutet vad du måste göra för att behålla din SGI, sjukpenninggrundande inkomst. ... Du behöver din SGI om du längre fram ska kunna få sjukpenning eller någon annan ersättning, till exempel föräldrapenning.

Måste jag skriva på Förstadagsintyg?

Beslutet om förstadagsintyg ska vara skriftligt och får inte avse längre tid än ett år. Kan behöva MBL-förhandlas. Individuell prövning måste göras. I vissa fall har en anställd godtagbart skäl till att inte visa upp läkarintyg.

Kan Försäkringskassan neka sjukpenning trots läkarintyg?

Jag har skrivit ett läkarintyg och trots detta fick patienten avslag. Hur kommer det sig? Ett läkarintyg ger inte automatiskt rätt till ersättning, utan är ett av flera underlag för Försäkringskassans bedömning av om sjukpenning kan betalas ut.

Relaterade inlägg: