Vad händer om jag ändå plagierar?

Innehållsförteckning

Vad händer om jag ändå plagierar?

Vad händer om jag ändå plagierar?

Visar det sig att studenten plagierat med uppsåt att vilseleda om sina kunskaper kan nämnden besluta om varning eller avstängning från studierna under högst 6 månader (Högskoleförordningen SFS 1993:100, 10 kap. ... 1 och 2 §§).

Vad händer om man plagierar universitet?

Avstängning vanligast Enligt högskoleförordningen får högskolor ta till åtgärder i form av avstängning eller varning mot de studenter som försökt att fuska. Avstängning är vanligast. Beslut om avstängning fattas av en disciplinnämnd som finns vid varje universitet och högskola.

Vad räknas som fusk på prov?

Fusk är när du bryter mot ”Regler vid skrivningar/prov” eller med otillåtna hjälpmedel försöker vilseleda vid en uppgift, ett prov eller någon annan bedömningssituation. Otillåtna hjälpmedel, är t. ex. fusklappar, andra anteckningar, mobiltelefoner, surfplattor, datorer eller böcker.

Kan elever använda Urkund?

Genom att du som student använder Urkund kan ingen otillbörligen använda sig av ditt arbete. Systemet har en kontrollerande och preventiv verkan och medför att det blir mycket svårt att plagiera ditt material utan att det upptäcks.

Relaterade inlägg: