Kan man tacka nej till ett jobb efter man tackat ja?

Innehållsförteckning

Kan man tacka nej till ett jobb efter man tackat ja?

Kan man tacka nej till ett jobb efter man tackat ja?

Det kan därför hända att arbetsgivaren inte vill ge dig särskilt lång betänketid. Det kan även hända att de drar tillbaka erbjudandet efter några dagar om du inte tackar ja. ... Du kan också tacka ja till arbetsgivaren som du har fått ett erbjudande ifrån och säga upp dig om du får det andra jobbet.

Hur avböjer man ett jobberbjudande?

Oavsett omständigheterna som lett fram till att man avböjt jobbet, finns det en gemensam nämnare: att avvisa ett jobberbjudande är tråkigt för båda parter. Här gäller det främst att vara uppriktig och ärlig utan att riskera att bränna några broar.

Har fått ett jobberbjudande?

Utvärdera jobberbjudandet Beakta arbetsbeskrivningen och fundera på om du vill göra de uppgifterna på just det företaget. Väg för- och nackdelarna och lägg lite extra tid på att utvärdera erbjudandet. Du behöver inte lämna ett svar direkt. Fråga arbetsgivaren när de behöver svar och använd den tiden väl.

Kan man tacka nej till praktik?

Enligt Arbetsförmedlingens regler är jobb och praktik likställt gällande att tacka nej. Det innebär att du som arbetssökande får inte tacka nej till jobb och inte heller till praktik. Om du tackar nej till praktikplats kan du förlora din ersättning från både a-kassa och aktivitetsstöd från Försäkringskassan.

Relaterade inlägg: