Vad händer om kamremmen går sönder?

Innehållsförteckning

Vad händer om kamremmen går sönder?

Vad händer om kamremmen går sönder?

Även om bilen står stilla mycket ska kamremmen ändå bytas, senast var 48:e månad, eftersom materialet åldras och försvagas. Om kamremmen går av kommer ventilerna att slå i kolvarna och motorn skadas. Det kan kräva en mycket kostsam reparation.

Kan man se om kamremmen är dålig?

Det bästa sättet att kontrollera kamremmens tillstånd är att titta på den. Genom att öppna motorhuven och ta bort locket som skyddar bältet, bör du kunna göra en visuell bedömning och se ifall ett byte behövs. En indikation på att remmen måste bytas ut är slitage på utsidan av den.

När ska man byta kamrem på en Volvo xc70?

Volvo har kortat ned intervallet för kamremsbyte på några av de populäraste modellerna från 24.000 till 15.000 mil – alltså en skillnad på hela 9.000 mil. Ändringen gäller Volvomodeller med den fyrcylindriga VEA-dieselmotorn (D2, D3, D4 och D5) och som är tillverkade 2014 och framåt.

Vad händer om kamkedjan går sönder?

När kamdrivningen går av kedja eller rem så krockar iregel ventilerna med kolvarna och ett mekanisk "ras" uppstår iform av "ventilsallad" Även kolvarna kan ta skada av detta. Topprenovering är ett måste efter en sådan incident. Tar kolvarna skada så måste motorn lyftas ur och en helrenovering följer.

Hur länge håller en kamkedja?

Om du sköter service och oljebyten noga kan kamkedjan säkert fungera utan problem i 20.000 mil eller mer. Med tiden kan den bli lite slak och börja rassla men en verkstad kan mäta upp hur den är spänd. Behöver kedjan bytas kommer kostnaden – för en vanlig tvålitersmotor – att hamna på cirka 10.500 kr.

Har Volvo v70 kamrem?

Du måste ha stora kunskaper om volvo v70 för att kunna göra ett kamremsbyte på egen hand så det rekommenderas inte! Se till att en yrkeskunning byter kamrem på din bil. Det är inte särskilt hög kostnad för att byta kamrem på en volvo v70.

När ska man byta kamrem?

SVAR: Om du läser i serviceboken så står det att kamremmen ska bytas var 6 000:e mil alternativt vart fjärde år, det som inträffar först. Egentligen skulle du ha bytt vid 12 000 mil och sedan vid 18 000 men detta visar bara att det finns goda marginaler.

Relaterade inlägg: