Varför blir man försurad?

Innehållsförteckning

Varför blir man försurad?

Varför blir man försurad?

Syrabildande mat sänker kroppens pH-värde. Där hittar du kött, fisk, ägg, säd (vete, havre, råg och korn), socker och alla mjölkprodukter. Undvik raffinerad mat som hel- och halvfabrikat och margarin. Undvik vitt mjöl, socker, läsk, smågodis, kaffe och alkohol.

Varför blir kroppen sur?

pH värdet i blodet mäts av fria vätejoner som kommer från kroppens celler vid cellandning (när cellen tar till sig syre mot koldioxid). Håller du andan får du mindre tillgång till syre och cellen tillverkar koldioxid -> högre grad av koldioxid i blodet än syre =mer fria vätejoner = pH värdet minskar och du blir sur.

Hur göra kroppen mer basisk?

En bra regel är också att äta mer frukt och grönt. Citrusfrukter skulle man kunna tro är syrabildande, men de hör till de mest basiska frukterna. Så försök att dricka vatten med pressad lime eller citron, vilket gör susen för pH-balansen.

Vad är basica bra för?

Basica Vital hjälper till att upprätthålla syra-basbalansen med naturliga mineraler som zink, koppar, magnesium och järn. När kroppen får ett överskott på syra rubbas jämnvikten. Mineralerna i Basica Vital hjälper till att återställa och upprätthålla balansen i kroppen.

Vad är Carbomin bra för?

Man äter för mycket syrabildande föda, ex pasta, lasagne, socker och för mycket proteiner. Brist på basiska mineraler i födan....Carbomin bidrar till:

  • Normal syra-basbalans.
  • Motverkning av försurning.
  • Minskad led- och muskelinflamation.
  • Mindre surauppstötningar och halsbränna.

Kan kroppen bli försurad?

Försurning av kroppen anses också kunna orsaka eller förvärra trötthet och irritabilitet, högt blodtryck, muskelstelhet, benskörhet, olika typer av ledbesvär som gikt och reumatism, och påskynda kroppens åldrande.

Varför får man surt blod?

Ketoacidos är ett livshotande tillstånd som beror på en kraftig frisättning av ketonkroppar sk acetonkroppar som gör att blodet blir surt. Det inträffar vid brist på insulin hos personer med typ 1-diabetes. Ketonkroppar frisätts i blodet när kroppen övergår till att använda fett som bränsle i stället för kolhydrater.

Relaterade inlägg: