Vad händer om man tackar nej till en förskoleplats?

Innehållsförteckning

Vad händer om man tackar nej till en förskoleplats?

Vad händer om man tackar nej till en förskoleplats?

Om du tackar nej till ditt förstahandsval så stryks du från samtliga alternativ. Du får då göra en ny ansökan om du vill ha en plats vid ett senare tillfälle. Om du tackar nej till en förskola som inte är ditt förstahandsval så stryks det valet samt lägre rankade val och platsgarantin gäller inte längre.

När ska man ställa sig i kö till förskola?

Ansök minst fyra månader innan du vill ha plats. Du kan ställa dig i när som helst efter det att ditt barn är fött, men barnet kan tidigast placeras i förskolan när det har fyllt ett år. Det är enklare att få plats efter sommaren eftersom många barn i förskolan då går över till förskoleklass.

Hur långt tid innan får man veta om man har fått förskoleplats?

Platsgaranti. Ditt barn har enligt skollagen rätt till en förskoleplats senast fyra månader efter att anmälan har kommit in.

Vad händer om man tackar nej till förskoleplats Göteborg?

När du har fått erbjudande om plats avslutar vi ansökan När du har fått ett erbjudande utifrån ett av dina fem önskemål så upphör ansökan att gälla. Det gäller oavsett om ditt barn erbjudits plats i kommunal eller fristående förskola. Om du vill byta förskola ska du göra en ny ansökan.

Vad är ett föräldrakooperativ?

Det innebär att föräldrarna, genom en vald styrelse, fungerar som arbetsgivare till förskolans anställda. ... Styrelsemedlemmar sitter i styrelsen under en två-årsperiod vid varje tillfälle. Föräldraengagemang och inflytande. Föräldrarna deltar aktivt i föreningen genom att bidra till förskoleverksamheten på olika sätt.

Hur anmäler man sig till förskola?

Ansök och följ din ansökan Ansök till förskola eller pedagogisk omsorg via e-tjänsten Förskola och fritidshem. Ködatumet räknas från det datum du ansökt om plats. Ditt barns sexmånadersdag är det tidigaste ködatumet som går att få, även om du kan ansöka tidigare.

När får man besked om förskoleplats Huddinge?

Barnet kan en plats i förskola eller pedagogisk omsorg först efter det datum du angett att ni kommer att vara folkbokförda i kommunen. Om inflyttningen till kommunen blir försenad behöver du meddela det till barn- och utbildningsförvaltningen.

När får man info om inskolning?

I god tid innan ditt barn börjar på förskolan brukar du information om hur inskolningen går till på ditt barns förskola. Men var inte rädd för att anpassa inskolningen utifrån vad som passar bäst för dig och ditt barn.

Relaterade inlägg: