Hur får man ett nytt SL kort?

Innehållsförteckning

Hur får man ett nytt SL kort?

Hur får man ett nytt SL kort?

Det nya SL-kortet: Kortet kan beställas hos SL och skickas då hem med posten. Det kan också hämtas i SL:s kundcenter vid T-centralen. Kortbytet kostar 30 miljoner kronor och beräknas vara fullt utbyggt i mars 2022.

Får man låna ut sitt SL kort?

Ja, du kan låna ut ditt SL Access-kort till vem som helst. Tänk på att din standardresa kanske inte är den resa som den du lånar ut kortet till ska åka på.

Vad ingår i SL kortet?

Biljettmaskiner som används av ombud, SL Center och i spärrkiosker. Bussutrustning som sitter monterad i alla SL:s bussar. SL Access-automater där resenärer kan kontrollera innehållet på sitt kort och där man kan köpa biljetter. En modul som är monterad i alla automatspärrar i pendel- och tunnelbanetrafiken.

När slutar SL kortet gälla?

Kortet introduceras sannolikt i höst, för de kunder som vill använda det. 2023 ersätter det slutgiltigt accesskortet, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettsystemet vid trafikförvaltningen. Sätten att betala för sig i SL-trafiken har ändrats radikalt på senare år.

Hur lång tid tar det att få ett nytt SL kort?

När du köper ett SL Access-kortsl.se är leveranstiden normalt fyra arbetsdagar. Den kan dock bli längre i samband med storhelger.

Vart kan man köpa SL kort?

SL Access-kortet är ett smartkort där du kan ladda på periodbiljetter och pengar till reskassan. Kortet kostar 20 kr och går att köpa på SL center, på pressbyrån eller i tunnelbanespärren.

Kan man låna ut sitt månadskort?

Biljetten är numera alltid utlånad hela den tid som du som lånar ut biljetten väljer. Du kan nu bara låna ut din 30-dagarsbiljett 15 gånger under giltighetstiden och en gång under samma dag. Samma saker gäller även om du har en 365-dagarsbiljett. Antalet utlåningar är då begränsat till 185 stycken.

Kan man spärra SL kort?

Om du har registrerat ditt SL Access-kort på Mitt SL kan du få ett nytt kort om du förlorar det, förutsatt att du anmäler förlusten på Mitt SL eller ringer till SL:s kundtjänst. När du har gjort det är kortet spärrat.

Var köper man grönt SL kort?

Det gröna kortet kan börja användas från och med onsdag den 22 september. Det blippas i gröna kortläsare och kan beställas hos SL och skickas då hem med posten. Det kan också hämtas vid SL:s kundcenter på T-centralen. Kortbytet kostar 30 miljoner kronor och beräknas vara fullt utbyggt i mars 2022.

Relaterade inlägg: