Vad händer om man andas in Plaströk?

Innehållsförteckning

Vad händer om man andas in Plaströk?

Vad händer om man andas in Plaströk?

Det finns flera typer av gaser i vår omgivning som kan ge allvarliga skador om du andas in dem. Det kan till exempel vara klorgas som finns i kylledningar i ishallar eller rök från plastmaterial. Brandrök innehåller flera olika gaser beroende på vad det är som brinner.

Vad händer om man andas in gas?

Gasol består av butan och propan som vid inandning kan ge symtom som yrsel, huvudvärk, slöhet samt vid höga halter medvetslöshet och hjärtpåverkan. Utströmmande gas kan ge köldskador på huden.

Är det farligt att andas in metangas?

Giftinformationscentralen kategoriserar metangas som i grunden ofarlig att andas in. - Vid en akut exponering tränger den bort syret, så att man kan få syrebrist. Men det måste vara i slutna, oventilerade miljöer för att man ska tappa medvetandet på grund av det, säger Christina Didner, apotekare på giftinformationen.

Hur farligt är det att andas in brandrök?

Brandrök kan innehålla uppemot 60 olika kemiska ämnen som kan irritera luftvägar och bronker efter inandning men i huvudsak är det svart sot som irriterar luftvägarna i samband med brand. I tillägg till skadlig rök vid brand kan luftvägarna skadas av extrem värme, het ånga, giftiga gaser och hypoxi.

Kan man dö av gas?

Gasolen till spisen, värmeaggregatet och kylskåpet är de farliga punkterna där dödande koloxid kan läcka ut i en husvagn. Varning för den tysta och smygande döden i husvagnen! Om förbränningen av gasol inte fungerar ordentligt bildas livsfarlig koloxid.

Relaterade inlägg: