Vad händer vid för hög klorhalt?

Innehållsförteckning

Vad händer vid för hög klorhalt?

Vad händer vid för hög klorhalt?

Fritt klor är det verksamma kloret som sköter desinfektionen. Klorvärdet i din pool ska vara 0,5-1,0. Har man en mycket hög fri klorhalt visar testsetet felaktiga värden. ... Genom att chockklorera med snabbklor/chockklor i vattnet frigörs det bundna kloret och de illaluktande föreningarna (kloraminer) förstörs.

Hur långt efter Chockklorering kan man bada?

Vänta minst 12-24 timmar innan man badar igen, och gör gärna ett test med dina teststickor eller dylikt innan bad. Effekten efter en chockklorering brukar normalt inte hålla längre än 48 timmar. Chockklorera på kvällen så att kloret kan verka ifred under natten.

Hur få ner klorhalten i pool?

Antiklor. Innehåller pulver som sänker klorhalten. Praktiskt för att snabbt få ner hög klorhalt efter chockklorering. Dosering: 18 gr/10 kbm per ppm klor som ska bort.

Vad ska klorhalten vara i spabad?

Mät igen efter 30 minuter, om klorhalten är 1-3 ppm är det fritt fram att bada. Om klorhalten är 0 (noll) ska du upprepa proceduren tills halten är 1-3 ppm efter 30 minuter. Är vattnet rejält nedsmutsat och grumligt är det bäst att tappa ur spabadet och ersätta med nytt fräscht vatten.

Hur mäta klorhalt i pool?

För att mäta klorhalten används testset/fotometer. De flesta mäter fritt klor, men för att mäta det bundna kloret behöver man mäta det totala kloret. Totalt klor utgör summan av det fria och bundna kloret. Vid användning av organiskt klor (veckoklor) ackumuleras cyanursyra i poolen.

När kan man bada efter Algdräpare?

Allmänna bad För allmänna pooler i kommersiell drift gäller utökad skötsel och kontroll i samråd med kommunens miljökontor. Om du har fått algangrepp i poolen så gäller det att chockklorera. Algdräpare kan användas men under badsäsong är det bättre och går snabbare att göra en ordentlig chockklorering enligt nedan.

Hur använda klor i spabad?

Spa Klor (granulat typ pulver) Dosering: Vid chockklorering / efter vattenbyte: tillsätt 2-3 tsk per 1000 l vatten. Efter bad: Klorera med följande dosering:1 tsk per person och timme och 1000 l vatten. Vänta 6 timmar med att bada efter en chockklorering, mät för säkerhets skull klorvärdet.

Relaterade inlägg: