Vad händer med Månadslinser efter en månad?

Innehållsförteckning

Vad händer med Månadslinser efter en månad?

Vad händer med Månadslinser efter en månad?

Bär inte dina kontaktlinser efter utgångsdatumet. Utgångna linser uppfyller inte längre de nödvändiga kvalitetsstandarderna och är nästan alltid förvrängda! Det är helt enkelt inte värt att riskera användning av ytterligare några timmar, dagar eller veckor. Linser kan bytas ut, men det kan inte dina ögon.

Hur länge kan man ha i Engångslinser?

Svar: Endagslinser är speciellt framtagna för användning vid enstaka tillfälle eller för endagsbruk och skiljer sig därför från månads-, vecko- och dygnet-runt-linser i detta avseende. Det är därför inte rekommenderat att använda endagslinser i flera dagar eller vid flera tillfällen.

Hur länge kan man använda kontaktlinser?

Det går därför inte att använda linserna under 15 dagar, låta dom ligga i 15 dagar, och sen använda dom i ytterligare 15 dagar. Kom därför ihåg att byta ut linsparet efter 30 dagar för att undvika risken för ögoninfektioner eller sår på hornhinnan, samt att vara noga med rengöring mellan användning.

Är de farligt att sova med linser?

Svar: Ögonen behöver precis som du vila under natten. Att sova med linser kan innebära att ögat får svårare att andas då syretillförseln är mindre. Du kanske har märkt, att om du exempelvis råkar somna en kortare stund under dagen att ögonen kan kännas lite torrare än vanligt.

Hur länge har man månadslinser?

Om månadslinser Du använder ett par i 30 dagar och byter sedan till ett nytt par. Du tar hand om dina linser genom att rengöra dem varje kväll efter användning, och förvarar dem i linsvätska under natten.

Hur länge ha i endagslinser?

Endagslinser är linser som du har under en dag eller vid behov, och slänger efter användning. Endagslinser är ett smidigt val för dig som vill ha en ny, fräsch lins vid varje användningstillfälle och som vill hoppa stegen för linsskötsel vid slutet av dagen. Månadslinser är linser som du har under en månad.

Relaterade inlägg: