Vad är bäst medicinsk eller kirurgisk abort?

Innehållsförteckning

Vad är bäst medicinsk eller kirurgisk abort?

Vad är bäst medicinsk eller kirurgisk abort?

Risken för komplikationer i form av blödning och infektion är mindre vid en medicinsk abort än vid en kirurgisk. Risken för att inte kunna få barn i framtiden är mycket liten. Det gäller oav- sett om det är en medicinsk eller en kirurgisk abort.

Hur mår man efter en kirurgisk abort?

mår du efteråt Det kan blöda lite efter en gynekologisk skrapning. Blödningen ska inte pågå längre än tre veckor. Avstå från slidsamlag, bad och hård fysisk träning så länge du blöder färskt blod. Oftast kommer mensen igång redan efter en månad.

Hur mycket kostar en kirurgisk abort?

En medicinsk abort kostar där 8 300 kronor och en kirurgisk 11 000 kronor.

Hur länge kan man blöda efter en kirurgisk abort?

Det är normalt att blöda som en mens i ungefär 2-14 dagar efter aborten. Mensen kommer vanligtvis tillbaka inom 4-6 veckor. För att minska risken för infektion ska du inte använda tampong/menskopp, bada eller ha vaginala samlag så länge som blödningen pågår.

Hur mycket kostar läkarbesöket för abort?

Hur mycket kostar det att göra en abort? Själva aborten är gratis, du betalar bara för läkarbesöket.

Hur mycket kostar abort piller?

En medicinsk abort kostar där 8 300 kronor och en kirurgisk 11 000 kronor.

Kan kirurgisk abort göras?

  • Abort kan göras på två sätt Medicinsk abort är vanligast och innebär att du får ta tabletter som gör att graviditeten avbryts. Kirurgisk abort innebär att graviditeten avbryts genom en liten operation. Vilket sätt som används beror bland annat på hur länge du har varit gravid.

Hur kan medicinsk abort göras?

  • Abort kan göras på två sätt. Medicinsk abort är vanligast och innebär att du får ta tabletter som gör att graviditeten avbryts. Kirurgisk abort innebär att graviditeten avbryts genom en liten operation. Vilket sätt som används beror bland annat på hur länge du har varit gravid. Medicinsk abort före vecka 12.

Vad är medicinsk abort?

  • Medicinsk abort är vanligast och innebär att du får ta tabletter som gör att graviditeten avbryts. Kirurgisk abort innebär att graviditeten avbryts genom en liten operation. Vilket sätt som används beror bland annat på hur länge du har varit gravid. Medicinsk abort före vecka 12.

När kommer första mensen efter en kirugisk abort inträffa?

  • Efter aborten kommer normalt en blödning att inträffa som efter en kirugisk abort varar mellan några dagar och en dryg vecka och vid en medicinsk abort varar ungefär två till fyra veckor. Blödningen kan påminna om en riklig mens. Den första mensen efter en abort kommer normalt efter 4 till 7 veckor efter ingreppet.

Relaterade inlägg: