Får man fiska i Vättern utan fiskekort?

Innehållsförteckning

Får man fiska i Vättern utan fiskekort?

Får man fiska i Vättern utan fiskekort?

Besök gärna http://www.svenskafiskeregler.se Vättern omfattas av det fria handredskapsfisket. Fiske med mängdfångande redskap (till exempel nät) får enbart ske på allmänt vatten. Trollingfiske och dragrodd är tillåtet på allmänt vatten samt på enskilt vatten utanför så kallad öppen strand.

Får man fiska från land i Vättern?

Observera att allt fiske inom 100 meter från fasta redskap och fiskodlingar är förbjudet. Begreppet öppen strand är av gammalt ursprung och unikt för Vättern. Regeln innebär att Du får bedriva trollingfiske och dragrodd på enskilt vatten utanför öppen strand.

Får man fiska i Vänern?

Fiska i Vänern Det finns 35 olika fiskarter till exempel gös, sik, gädda och lax. Störst av Vänerlaxarna är Gullspångslaxen, den är också världens största insjölax som kan väga över 20 kg. Det krävs inget fiskekort för att fiska i Vänern men det finns fiskeregler som måste följas.

Måste man ha fiskekort i Vättern?

Fiska i Vättern är fritt! Sveriges näst största och europas femte största sjö omfattas av det fria handredskapsfisket. Detta innebär att du får fiska med spö, pimpelspö och liknande redskap med lina och krok. Trollingfiske är tillåtet på allmänt vatten samt på enskilt vatten utanför så kallad öppen strand.

Finns röding i Vättern?

Vättern har Sveriges största och värdefullaste bestånd av sydsvensk storröding. Rödingen är en glacialrelikt, d.v.s. en kvarleva från tiden då inlandsisen sakta retirerade från landet. Rödingen i Vättern leker i ett magnifikt skådespel under senhösten över grunda stenbottnar.

Finns det harr i Vättern?

Harren i Vättern hittar man oftast vid långgrunda stränder med grus/sand och stenbotten. Fisken går ofta nära land, vilket gör den åtkomlig för bland annat flugfiske från land. ... Runt Gränna/Visingsö finns det även harr och längs hela västsidan av sjön finns många bra platser.

Relaterade inlägg: