Vad har Emma för betydelse?

Innehållsförteckning

Vad har Emma för betydelse?

Vad har Emma för betydelse?

Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung, från början ett smeknamn för namn på Erm(in)- Emerentia = ”stor, väldig, hel, universell”, senare även smeknamn för Emilia. Emmy är ett kvinnonamn av engelskt ursprung. Namnet Emmy kan betyda ihärdig eller flitig. Emmy kan dessutom vara ett smeknamn för Emma eller Emelie.

Hur många killar heter Emma?

23 män heter Emma i förnamn. Av dessa har 16 Emma som tilltalsnamn. Snittåldern är 23.% av alla som heter Emma i förnamn är kvinnor.

Hur många heter Emma i Sverige?

Det finns 68492 kvinnor som har förnamnet Emma. Av dessa har 46384 namnet Emma som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 1 813 flickor namnet, varav 1 349 fick det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2008 var det det vanligaste namnet i sverige.

När har namnet Emma namnsdag?

Namnsdag 23 Juli. Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung med betydelsen "den höga" eller "den uppsatta". Emma har ökat betydligt i popularitet de senaste decenierna. Totalt finns ca 61200 personer i Sverige med namnet Emma varav ca 41500 med det som tilltalsnamn.

Vad har namnet Maria för betydelse?

Vad betyder namnet Maria Namnet Maria betyder ”rebellisk” och ”önskat/efterlängtat barn”. En annan härledning är möjligtvis från ett egyptiskt namn som kom från ordet mry ”älskad” eller ordet mr ”kärlek”.

Hur många heter Sally i Sverige?

Hur många heter Sally i Sverige? 4 428 kvinnor heter Sally i förnamn. Av dessa har 3 060 Sally som tilltalsnamn.

Relaterade inlägg: