Är grävlingen blind?

Innehållsförteckning

Är grävlingen blind?

Är grävlingen blind?

Grävlingen har dålig syn och luktsinnet är avgörande för grävlingens överlevnad. De lämnar doftspår och lär sig känna igen främlingar med hjälp av lukten. När de blir skrämda reser de ragg och ser större ut. Grävlingar är inte ovana vid fysiska slagsmål med andra grävlingar eller djur.

Hur snabb är en grävling?

En grävling är inte designad för snabba och långa lopp, dock hittar jag en siffra på 25-30 km i timmen. Men de rör sig oftast mycket långsammare än så. Bara tänk på en grävling som springer över vägen. Grävlingen är ett av de rovdjuren det finns otroligt många myter om.

Hur ser grävlingen ut?

Kännetecken. Grävlingen kan egentligen inte misstas för något annat utom möjligen mårdhund. Grävlingen är dock knubbig, har korta ben, kort svans och avlångt huvud. ... Under sommarhalvåret bebor ibland grävlingen mindre gryt, medan de inför vintern ofta ser till att göra i ordning för sig i ett större och frostfritt gryt.

Hur stor är en grävling?

Det finns ett djur som grävlingen kan misstas för, och det är mårdhunden. Egentligen är dom inte särskilt lika då grävlingen är knubbigare, har korta ben, kort svans och ett avlångt huvud. En grävling är ungefär lika stor som en medelstor hund med korta & grova ben, avlångt huvud och borstig svans.

Relaterade inlägg: