När blir man antagen som reserv?

Innehållsförteckning

När blir man antagen som reserv?

När blir man antagen som reserv?

Du kan bli antagen som reserv när som helst efter urvalet (efter urval 2 om du har sökt en utbildning i en antagningsomgång som har två urval).

Varför blev jag struken?

Att vara struken kan bero på olika saker. Om du är antagen till ett högre prioriterat alternativ har du strukits från lägre prioriterade alternativ för att du inte kan antas till fler poäng. Det kan även betyda att du inte uppfyller behörighetskraven.

Hur stor chans är det att jag kommer in som reserv?

Exakt hur stor chans det är att man kommer in som reserv är tyvärr omöjligt att säg då det beror helt på hur många som söker utbildningen och vad de tidigare antagna svarar.

Vad gör man om man är reserv?

Om du är reserv och blir antagen får du besked via mejl. I vissa fall kontaktar universitetet eller högskolan dig direkt. Du kan även logga in på Mina sidor och där se om du är antagen till utbildningen.

Kan man stå kvar som reserv?

Du kan stå kvar som reserv till ditt förstahandsval och tacka ja till alternativ 2.

Vad är struken?

Struken på grund av obehörighet? Om du har blivit struken för att du är obehörig men har nya meriter som gör dig behörig kan du återanmäla dig om du är fortsatt intresserad av utbildningen, under förutsättning att den fortfarande är öppen för sen anmälan.

Kan jag tacka ja till alla Reservplatser?

Det som gäller kring reservantagningen är att du kan tacka ja till den plats som du har kommit in på och reservplatsen. Du kan tacka ja till reservplatser högre än det val du kommit in på, övriga stryks.

Relaterade inlägg: