Är det farligt att bryta lårbenshalsen?

Innehållsförteckning

Är det farligt att bryta lårbenshalsen?

Är det farligt att bryta lårbenshalsen?

Ett brott på lårbenet är mycket allvarligt. Det säger ortopeden Veronica Pulgar. - En fraktur på lårben eller bäckenben orsakar svåra blödningar från benmärgen. I värsta fall är det livshotande.

Vad är risken med en inkilad fraktur på lårbenshalsen?

Smärta och svullnad i det fakturerade området är vanligt, men om frakturen är "inkilad" (benet har kilats in i sig själv) är symtomen ofta mindre. Eventuellt blir benet förkortat och en utåtrotation av foten sker. Om personen kan gå trots frakturen, finns risk för att benet går av helt om fortsatt belastning sker.

Hur ont gör det att bryta lårbenet?

Hur märker man att lårbenshalsen är av? Är lårbenshalsen av så gör det ont, väldigt ont när man försöker röra sig det allra minsta. Smärtan kan kännas i låret eller i ljumsken. Ibland kan benet vara vridet utåt och se kortare ut.

Vad gör lårbenet?

(PD) Lårben (latin: os femoris) är det längsta, tyngsta och starkaste benet i människans skelett, och bildar benstomme i Låret. ... Lårbenet är ledat mot bäckenet (pelvis) i höftleden (art. coxae) och mot skenbenet (tibia) och knäskålen (patella) i knäleden (art.

Relaterade inlägg: