Hur ska ett Tennisarmbågsskydd sitta?

Innehållsförteckning

Hur ska ett Tennisarmbågsskydd sitta?

Hur ska ett Tennisarmbågsskydd sitta?

För att skapa så gynnsamma förutsättningar som möjligt för avlastning skall spännet placeras ca 5 cm nedanför smärtpunkten mot handen till. Tennisarmbågsspännet sitter då över underarmens övre region relativt nära senfästet för att avlasta på bästa sätt.

Hur bli av med Tennisarm?

Här är några tips:

  1. Vila armen från rörelser som gör ont. ...
  2. Ta flera korta pauser när du använder armen. ...
  3. Försök att använda rörelser och ställningar som inte överbelastar kroppen. ...
  4. Använd armen som vanligt så mycket du kan. ...
  5. Träna musklerna i armen varje dag.
  6. Kyl med is på utsidan av armbågen.

Hur blir man av med golfarmbåge?

Styrketräning: Ett omfattande träningsprogram för att stärka musklerna kan bota tennis- eller golfarmbåge. Kyla eller värme: Båda kan vara hjälpsamma i behandlingen. I det akuta stadiet och efter intensiv stress har kyla en lindrade effekt – exempelvis med en kylkompress.

Hur får man bort golfarmbåge?

Undvik alla aktiviteter som utlöser smärta runt arm- bågen, exempelvis bära tungt, gräva, måla, snickra etc. Ta ofta korta pauser och var noga med att lyfta föremål nära kroppen. Undvik monotona rörelser. Använd redskap/verktyg med förstorade grepp.

Hur lång tid tar det att bli av med golfarmbåge?

– Det är väldigt individuellt hur lång tid det tar för en golfarmbåge att läka ut. Får du orsaksbehandling och bra hemövningar att jobba på med kan det ta några veckor att bli bra. I vissa fall kan det bli mycket seglivat och ta över ett år, framför allt om du endast symtombehandlar.

Relaterade inlägg: