Får man bryta ett tätskikt vid reparation?

Innehållsförteckning

Får man bryta ett tätskikt vid reparation?

Får man bryta ett tätskikt vid reparation?

Här måste man även säkerställa att ett nytt tätskikt blir korrekt applicerat om det följer med den bortmejslade plattan samt att det nya får ett överlapp mot det befintliga tätskiktet i enlighet med tätskiktstillverkarens anvisningar. ... Det finns dock inget generellt förbud mot bryta och reparera ett tätskikt.

Kan man laga tätskikt?

Det är lätt att dra sig för att göra reparationer i kaklade våtrum eftersom det är mycket som står på spel. Men görs arbetet på rätt sätt så går det fint att både byta plattor och reparera tätskikt.

Vem utfärdar Våtrumsintyg?

Vem utfärdar våtrumsintyg eller kvalitetsdokument? BKR: Bygger man ett badrum med kakel och klinker enligt BBV ska tätskiktet monteras av en behörig plattsättare. På företaget ska det också finnas en våtrumsansvarig för företagets behörighet. Det är den våtrumsansvarige som utfärdar kvalitetsdokumentet.

Vad reglerar GVK?

GVK har tagit fram en webbutbildning till dig som arbetar professionellt med att planera, bygga och installera badrum. Den är för dig som arbetar som projektör, byggherre, byggföretag, installatörsföretag, besiktningsman eller har annan roll som kräver kunskap om branschregler för våtrum.

Får man skarva tätskikt?

GVK rekommenderar att man utför en tätskiktsinstallation med så få skarvar som möjligt. Ofta leder en delreparation till fler skarvar än när man installerar tätskikt i hela utrymmet och resultatet kan oftast inte likställas med ett utförande där tätskikt installeras i hela utrymmet på en gång.

Kan man laga tätskikt i badrum?

Om du har ett badrum eller ett våtrum som är gjort efter 2010 är möjligheterna stora att det går att laga eller reparera. Oftast är det enklare med ett foliebaserat tätskiktssystem men även ett rollat kan gå fint.

Relaterade inlägg: