Vad är en EHT anmälan?

Innehållsförteckning

Vad är en EHT anmälan?

Vad är en EHT anmälan?

EHT utreder elevens behov av särskilt stöd på blanketten ”Utredning av elevens behov av särskilt stöd”. Skrivs av specialpedagog. Psykosociala, medicinska eller psykologiska fördjupade utredningar kan också bli aktuellt. ... ”Beslut om åtgärdsprogram för en elev som behöver särskilt stöd.”

Vilka ingår i ett elevhälsoteam?

Elevhälsa handlar om att främja hälsa och skapa förutsättningar för inlärning hos alla elever. I skolans elevhälsoteam (EHT) ingår skolsköterska, kurator, specialpedagoger speciallärare, elevkoordinator samt studie- och yrkesvägledare (SYV).

Vem ingår i EHT?

Elevhälsan ska omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. För de medicinska insatserna ska det finnas tillgång till skolläkare och skolsköterska. Eleverna ska också ha tillgång till psykolog och kurator samt personal med specialpedagogisk kompetens.

Vad ska en Elevhälsoplan innehålla?

Varje enhet utarbetar därför en särskild plan hur arbetet kring problematisk skolfrånvaro bedrivs på enheten och elevhälsans roll bör vara stark och tydlig. Planen ska betona vikten av ett främjande och förebyggande arbete och ska utgå från forskning och beprövad vetenskap.

Vad är EHT möte?

Representanterna för elevhälsan bildar tillsammans ett elevhälsoteam. Teamet arbetar tillsammans bland annat för att hjälpa och stödja elever med inlärningsproblematik, sociala svårigheter eller beteendeproblem.

Vad är Elevhälsoteamets uppdrag?

Barn- och elevhälsa ska främst vara hälsofrämjande och förebyggande. Skolans uppdrag är att skapa goda lärmiljöer som stimulerar, utmanar och stödjer varje barns och elevs utveckling mot målen. Elevhälsan omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser.

Vad är en Elevhälsoplan?

Den handlar om människosyn och förhållningssätt, och den berör alla i skolan”. Varje skola ansvarar för att ta fram en lokal elevhälsoplan som en del i det systematiska kvalitetsarbetet på skolan. ... Här presenterar skolan sitt övergripande elevhälsoarbete för att främja elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Vad är centrala elevhälsan?

Centrala elevhälsan har en övergripande funktion och bidrar med ytterligare kompetens i elevhälsoarbetet på skolorna. På centrala barn- och elevhälsan finns teamledare, specialpedagog, psykolog, kurator med central funktion, samordnande logoped, samordnande skolsköterska och skolläkare.

Vad gör en Elevhälsochef?

I februari tillträdde hon den nyinrättade tjänsten som elevhälsochef i kommunen. Det innebär inte att hon är chef för skolornas elevhälsoteam, det är fortfarande rektorerna som har det ansvaret. Hennes ansvar är att utforma och hålla i en övergripande likvärdig strategi för hela kommunen.

Vad menas med EHT?

Elevhälsans samlade kompetenser kallas ofta för elevhälsoteam (EHT). ... Ibland sker det, men det mesta av elevhälsans arbete sker enskilt före respektive kompetens utan gemensam riktning. För att kunna ha ett gemensamt mål behöver vi först har klart för oss vad skolans och elevhälsans uppdrag är.

Relaterade inlägg: