Vad gör man om kondomen är för stor?

Innehållsförteckning

Vad gör man om kondomen är för stor?

Vad gör man om kondomen är för stor?

Är kondomen lite för stor kan du prova att försiktigt rulla kondomen över pungen. Såhär förklarar RFSU att man kan göra: Många killar tycker att det är skönt med kondomen över pungen, att det ger en större njutning. När man trär på kondomen på penisen, kan man fortsätta att trä den också över pungen.

Kan inte få på kondomen?

"Kondomen klämmer åt" Ett stort ollon kan göra att kondomen känns som att den klämmer åt. Där kan extra glidmedlen i toppen på kondomen (så att den glider bättre) och rätt teknik vid påsättandet underlätta. Töj ut den i samband med att man för den över ollonet.

Vad ska man köpa för kondom?

En kondom som sitter bra är skön att ha sex med. Är kondomen för tight så kan erektionen tappas. Är kondomen däremot för stor glider den lätt av. För att ta reda på vilken kondomstorlek som passar kan du mäta omkretsen på penis när den är hård och där den är som grövst.

När kom kondomer till Sverige?

1839 Premiärgummi. De allra första kondomerna bestod av olika typer av tyger eller djurtarmar och utvecklades som skydd mot könssjukdomar för tusentals år sedan. De första skräddarsydda kondomerna i gummi kom 1839, 20 år senare kom massproduktion igång.

Varför blir kondomen torr?

Alla fettbaserade oljor skadar en latexkondom. Om du nödvändigtvis måste använda matolja som glidmedel är det bättre du byter till en kondom av plast, t ex RFSU So Sensitive eller Pasante Sensiva. En kondom som är för liten kan också spricka, prova en kondom av en större storlek.

Relaterade inlägg: