Vad händer när man byter namn?

Innehållsförteckning

Vad händer när man byter namn?

Vad händer när man byter namn?

Byter du namn och/eller personnummer kommer Polisen, som sköter belastningsregistret, kunna hålla sig uppdaterade om det. Din gamla identitet och registrerad information om dig försvinner alltså inte bara efter bytet.

Kan man ändra sitt namn?

Du ansöker om namn hos Skatteverket. Vissa ansökningar har en avgift, medan andra är avgiftsfria. Du ansöker på olika blanketter beroende på vilken ändring du vill göra. Du som är över 18 år kan ansöka om att byta förnamn eller tilltalsnamn utan blankett genom att logga in.

Kan man byta namn och efternamn samtidigt?

Idag är det fritt fram att byta efternamn eller att byta förnamn. Tidigare var de som hade två efternamn tvungna att ha det ena efternamnet som mellannamn. ... Har man sedan tidigare ett mellannamn så behåller man detta men det går nu inte längre att skaffa ett nytt mellannamn.

Hur mycket kostar det att ändra sitt namn?

Det kostar 250 kronor att ansöka om att ändra ditt förnamn. Vi handlägger din ansökan när vi har fått in betalningen. Betalningen är däremot inte en garanti för att du kommer att få namnet.

Är det svårt att byta efternamn?

Du kan ändra efternamn på flera sätt, till exempel kan du byta till ett dubbelt efternamn eller till ett efternamn som redan bärs av minst 2 000 personer. Du kan byta efternamn flera gånger. Vissa namnansökningar har en avgift, medan andra är avgiftsfria.

Relaterade inlägg: