Vad är EBS fördel?

Innehållsförteckning

Vad är EBS fördel?

Vad är EBS fördel?

EBS (elektroniskt bromssystem) integrerar grundfunktionerna bromsstyrning, ABS och ASR i ett elektroniskt system. Fördelarna med en elektronisk styrning jämfört med den konventionella, pneumatiska, är kortare reaktionstider och bromsvägar – d.v.s. ökad säkerhet i trafiken.

Hur fungerar EBS bromsar?

Styrenheten i EBS bestämmer med hjälp av elektriska signaler bromstrycket för varje enskild bromscylinder. Den elektroniska styrningen är mycket reaktionssnabb och ger väl avvägd bromsverkan. När föraren trampar på bromsen sänds signaler till styrenheten om önskat bromstryck.

Vad är EBS fel?

Electronic Brake System (EBS) kallas elektroniskt styrda bromssystem till tunga fordon som till exempel lastbilar, tunga släp och bussar. ... EBS används uteslutande på pneumatiska bromssystem med tryckluft. För liknande system hos personbilar, se: Mercedes-Benz:s EBD-system.

Vad menas med Bromsanpassning?

Det som avses med bromsanpassning är inte den traditionella varianten med inställning av bromskraft, utan istället en medveten anpassning av bromsarnas start tidpunkter i förhållandet lastbil och släp. Förhållandet justeras i lastbilens fordonsdator och kallas vanligtvis förbromstryck.

Vad gör Fotbromsventil?

Fotbromsventilen är försedd med en elektrisk tillsatsdel. När föraren trycker ner bromspedalen sänds signaler om önskat bromstryck till styrenheten som utifrån informationen bestämmer hur modulatorerna ska reglera bromstrycket för respektive axel och hjul.

Vad händer om tryckregulatorn inte fungerar?

När tryckregulatorn känner att rätt tryck har uppnåtts så kopplas kompressorn om så att den blåser ut luft till omgivningen, den stängs alltså inte av. Bromssystemet kan delas in i två huvuddelar: ... Om trycket går under 4,5 – 5,5 bar varnar en lågtrycksindikator. På nyare lastbilar varnar lågtrycksindikatorn vid 6 bar.

Relaterade inlägg: