Hur ofta ska man fylla på glykol?

Innehållsförteckning

Hur ofta ska man fylla på glykol?

Hur ofta ska man fylla på glykol?

Fyll på glykol i expansionskärlet när nivån ligger nära min-strecket. Expansionskärlets läge hittar du i bilens instruktionsbok. När du fyller på glykol ska du aldrig slå på koncentrerad glykol utan alltid en blandning med glykol och vatten.

Varför ska du inte köra en motor med för mycket kylvätska?

En av de vanligaste orsakerna till överhettning av motorn är en läcka i kylsystemet. Slangarna och de olika armaturerna som finns i det slits ut över tid, vilket gör att systemet inte kan hålla tillräckligt tätt för att hindra kylvätskan från att läcka ut.

Var fylla på kylarvätska v70?

Expansionskärl för kylsystem, högerstyrd bil. Ta tag i luckans handtag och lyft/lirka upp luckan från plasttäckningen. Skruva av locket på expansionskärlet och fyll på kylvätska vid behov. Kylvätskans nivå ska inte överstiga den gula MAX-markeringen som finns inne i expansionskärlet.

Hur mycket glykol ska man ha?

Volvoverkstaden rekommenderar 50/50-blandning för att klara temperaturer ner till 30 minusgrader. Volvons kylsystem innehåller cirka nio liter vilket betyder att du bör köpa fem liter glykol och blanda lika mycket vatten. Glöm inte att varmköra motorn efter påfyllning så termostaten i motorn öppnar.

Relaterade inlägg: