Vad händer om man inte klarar en prövning?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte klarar en prövning?

Vad händer om man inte klarar en prövning?

Man har inte rätt att skriva prövning på en kurs man är godkänd i. Men du kan fråga din skola om de kan anordna prövningar för ett högre betyg mot betalning. Om det inte är möjligt kan man höja godkända betyg på Komvux efter gymnasiet, det kostar då, för närvarande, 500 kr.

Hur fungerar en prövning på Komvux?

Prövning i en kurs innebär att någons kunskaper blir bedömda utifrån kunskapskraven i kursplaner och ämnesplaner. Det finns krav på att man ska få betyg på varje avslutad delkurs inom komvux på grundläggande och gymnasial nivå samt inom komvux som särskild utbildning som inte motsvarar träningsskolan.

Kan man läsa om en kurs på Komvux?

Höja betyg eller läsa tilläggskurser Om du har fått betyget F kan du läsa om på kursen på komvux. Vad är en prövning? En prövning är en tenta (ofta både skriftligt och muntligt) som du gör för att höja betyget i en kurs eller för få ett betyg i en kurs du inte har gått på gymnasiet.

Vad händer om man får F på matte 2b?

Har man inte godkänt kan man läsa upp sitt betyg på Komvux. Med 2a/2b/2c menas 2a ELLER 2b ELLER 2c, det krävs aldrig alla spår (a,b och c) i matte. Däremot finns det vissa utbildningar som specificerar vilket spår i matte man ska ha läst, till exempel matte 3c.

Hur lång tid tar en prövning?

En prövning innebär att du läser in kursen helt på egen hand, utan handledning, enligt gällande kursplan och betygskriterier. Hur lång tid tar det innan mitt prov är rättat? Om du har en studietid på 20 veckor är rättningstiden generellt 10 arbetsdagar.

Vad händer om man får F på nationella proven?

Hen gör helhetsbedömning och sätter betyg på hela kursen. Nationella provet är viktigt, mycket viktigt, men behöver inte alla gånger vara helt avgörande och det finns exempel på att elever får godkända betyg på kurserna, även då de fick F på NP, nationella provet.

Vad händer om man får underkänt i en kurs?

Underkända betyg får du bara om du går en hel kurs, utan avbrott, och inte klarar den och det kan man rätta till genom omtentor osv. Så du förlorar inget på att försöka. Lycka till!

Relaterade inlägg: