Vad är ekonomisk rättvisa?

Innehållsförteckning

Vad är ekonomisk rättvisa?

Vad är ekonomisk rättvisa?

Jämn fördelning av betalt och obetalt arbete Begreppet ekonomisk självständighet innebär att kvinnor och män har samma möjligheter och villkor att försörja sig själva och sina eventuella barn. En utgångspunkt är att kvinnor och män ses som individuellt ansvariga för sin försörjning.

Vad är social rättvisa?

Social rättvisa kan t. ex. summeras som möjligheten för människor att nå sin fulla potential i samhället de lever i. Termen ”social rättvisa” anspelar på jämlikhet och ett gemensamt ansvar för alla: vi är alla ansvariga för varandras välbefinnande, och vi bör alla arbeta för lika möjligheter i livet – för alla.

Vad är ekonomisk och social trygghet?

För de flesta människor är tryggheten självklar, det sociala nätverket starkt och den ekonomiska standarden bra. Men en del människor i Sverige, inte så få, har det ekonomiskt svårt. Den ekonomiska tryggheten handlar om att få det att gå ihop för dagen. Socialtjänstens bedömning är avgörande för mat och härbärge.

Vad är Social Justice?

En interaktiv process genom vilken medlemmar i ett samhälle arbetar för jämlikhet och rättvisa för alla.

Är Sverige rättvist?

Den svenska rättvisan är inte rättvis. ... Enligt rapporten diskriminerar det svenska rättsväsendet på flera olika nivåer. När polisen utgår ifrån att brottsligheten är större bland människor med ”icke-nordiskt” utseende leder det till att polisen upptäcker fler brott som begås av sådana personer.

Relaterade inlägg: