Kan man gå ut ur Jehovas vittnen?

Innehållsförteckning

Kan man gå ut ur Jehovas vittnen?

Kan man gå ut ur Jehovas vittnen?

Du kan inte lämna utan att det blir konsekvenser. Jehovas vittnens möteslokal i Stockholm, Rikets sal. Anna beskriver hur det inom Jehovas Vittnen finns ett antal självutnämnda äldstebröder som ska se till att allt följs och ta itu med eventuella problem.

Hur tar man sig ur Jehovas vittnen?

Lever man i en familj där alla är med i Jehovas vittnen kan det innebära att ingen i familjen pratar med den uteslutna. För att kunna återtas i församlingen och gemen- skapen ska personen gå på möten, men får då komma sist, gå först och inte prata med någon.

Vad gillar inte Jehovas vittnen?

Jehovas vittnen tar inte del i några religiösa sedvänjor som de anser inte har direkt stöd i Bibeln eller nationella helgfiranden. De tar också avstånd från sådana kristna högtider som de anser har blandats upp med obibliska sedvänjor.

Vem styr Jehovas vittnen?

De allra högsta inom den Centrala delen är den ledning som styr Jehovas Vittnen från Brooklyn i New York. Ledningen består av det antal män som utgör Den styrande kretsen (eller De Äldste). De författar i huvudsak den bibelförklarande litteraturen, som till exempel Vakttornet och Vakna.

Hur går en gudstjänst till i Jehovas vittnen?

Jehovas vittnens församlingar möts i Rikets sal. Mötena är öppna för allmänheten. På lördag eller söndag hålls ett möte bestående av en halvtimmeslång biblisk föreläsning, samt en genomgång av studieupplagan av Vakttornet.

Hur jobbar Jehovas vittnen?

Jehovas vittnen har inga avlönade personer i organisationen, allt arbete sker ideellt och på fritiden. De som predikar från dörr till dörr gör blir inte avlönade och de betalar själva sina resekostnader.

Finns det något Jehovas vittnen inte äter?

"Vad Han har förbjudit er är kött av självdöda djur, blod och svinkött och sådant som offrats åt en annan än Gud. Men den som [av hunger] tvingas [att äta sådant] - inte den som av trots överträder [förbuden] eller som går längre [än hungern driver honom] - begår ingen synd.

Relaterade inlägg: