Vad kostar det att besöka akuten?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att besöka akuten?

Vad kostar det att besöka akuten?

Besök på akutmottagning
Besök på akutmottagningAvgift
Husläkarjour och närakut200 kr*
Sjukhusens akutmottagningar/specialistakut400 kr*
Planerat återbesök hos läkare på sjukhusens akutmottagningar/specialistakut i samma ärende400 kr

Kan man skriva ut sig själv från sjukhuset?

Vid patientkonferens och telefonkontakt med läkare framkommer att patienten vårdas enligt hälso- och sjukvårdslagen och därför själv får bestämma om denne vill stanna eller skriva ut sig. Patienten får skriva ut sig.

Vad kostar det att ligga på lasarett?

Du som är inlagd på sjukhus betalar en avgift som enligt lag får vara högst 100 kronor per dygn. I vissa regioner finns det ytterligare begränsningar i hur mycket du behöver betala när du är inlagd på sjukhus, till exempel om du är inlagd under en längre tid.

Vad kostar det att ligga på intensiven?

Kostnader för ett vårddygn kan uppskattas till 50 0 kronor, vilket innebär att den svenska intensivvården kostar uppemot 6-7 miljarder kronor per år. Medelvårdtiden, 2,7 dygn, har varit oförändrad sedan 2011, och det är inte klarlagt vilken effektiviseringspotential som finns inom IVA-vård.

När blir man utskriven från sjukhuset?

Du blir utskriven från sjukhuset när du inte behöver mer vård och behandling på sjukhus. Läkaren på sjukhuset bestämmer vilken dag du får lämna sjukhuset. Du som behöver mycket stöd efter utskrivning från sjukhuset får en fast vårdkontakt. Det kan vara en person på din vårdcentral.

Vad gäller när en patient skrivs ut?

Enligt patientlagen (2014:821) ska en patient som skrivs ut från sluten vård få sammanfattande information om den vård och behandling som getts under vårdtiden, om avsikten är att patienten ska få insatser från socialtjänst, kommunal hälso- och sjukvård eller den regionfinansierade öppna vården.

Relaterade inlägg: