När töms belastningsregistret?

Innehållsförteckning

När töms belastningsregistret?

När töms belastningsregistret?

Den längsta tid en uppgift finns kvar i belastningsregistret är 20 år, med undantag för att fängelsedomar gallras senast 20 år efter frigivning och överlämnade till rättspsykiatrisk vård gallras senast 20 år efter utskrivningen (18§ och 17§).

Hur ser man sitt brottsregister?

Hur går jag tillväga för att kolla upp brottsregistret? Ett brottsregisterutdrag eller utdrag från belastningsregistret som det också kallas kan beställas direkt från polisen. Det krävs dock att det görs av den person det gäller, som måste fylla i en blankett och skicka in till polisen.

Kan polisen se preskriberade brott?

Kan polisen se att du är dömd? Om uppgiften finns kvar i belastningsregistret kan polisen enkelt se att du är dömd för brottet. Om det är fem år så är den preskriberad och polisen kan inte se i registret att du är dömd.

Kan man se om någon varit dömd?

Det går att se om någon blivit straffad trots att informationen inte längre finns i belastningsregistret. Domar från en domstol lagras nämligen i enlighet med andra regler än de uppgifter som finns i belastningsregistret. Uppgifter i belastningsregistret tas bort efter 3 år, 5 år eller 10 år.

Kan man se sitt polisregister?

Brottsregistret, eller belastningsregistret, är ett register som innehåller uppgifter om bland annat påföljder för brott som ålagts en person (3 § lag om belastningsregister). ... Om du vill ta del av all information som finns i ditt belastningsregister ska du vända dig till Polismyndigheten med din begäran.

Relaterade inlägg: