Är det farligt att glömma en tampong?

Innehållsförteckning

Är det farligt att glömma en tampong?

Är det farligt att glömma en tampong?

Det är jättevanligt att glömma bort det. Eftersom slidan bara är ungefär tio centimeter djup så känner du tampongen med fingrarna om den skulle sitta kvar. En tampong kan inte försvinna in i kroppen.

Vad gör man om en tampong har fastnat?

Du behöver bara dra försiktigt men bestämt i snöret och tampongen bör glida ut utan problem. Om den verkar sitta fast när du drar i snöret och den inte glider ut på ett lätt sätt, kan du behöva låta den sitta kvar i ytterligare en stund. Den kan fortfarande vara torr.

Vad händer om man har två tamponger i?

Det är aldrig säkert att använda två tamponger åt gången eftersom det ökar risken för att drabbas av tampongsjukan (TSS). Om du glömmer bort att du redan har satt in en tampong och sätter in ytterligare en, kommer du snart att lägga märke till en obehaglig doft som orsakas av bakterier som ansamlas.

Vad är Toxic Shock Syndrome?

Toxic shock syndrome (TSS) orsakas av ett gift (toxin) som vissa stammar av bakterien Staphylococcus aureus under lämpliga förhållanden kan bilda. Samtliga symtom som är karakteristiska för TSS orsakas av detta gift. Många människor har skyddande antikroppar mot toxinet utan att tidigare haft sjukdomen.

Vad kan hända om man har en binda för länge?

Du bestämmer själv hur ofta du vill byta binda eller trosskydd. Du behöver inte byta varje gång du går på toaletten. De flesta blöder mest under mensens första dagar, och behöver byta oftare då. Bindor och trosskydd kan börja lukta eller läcka om du använder dem för länge.

Varför fastnar tampongen?

– Så en tampong kan inte fastna, men det kan vara så att man glömmer bort att man stoppat in den och märker det först efter några dagar eller veckor för att det börjar lukta illa eller att tampongen plötsligt trillar ut. Oftast händer det inget, men har man otur kan man få en infektion, till exempel bakteriell vaginos.

Relaterade inlägg: