Hur gör man när man gödslar?

Innehållsförteckning

Hur gör man när man gödslar?

Hur gör man när man gödslar?

Tänk på att alltid mylla när gödslet. Då kommer växterna komma åt näringen snabbare. Du behöver inte gräva djupt utan bara röra runt så att gödslet kommer ner 1-2 cm i jorden. Om prognosen säger regn är det ännu bättre för då kommer näringen också frigöras snabbare, annars kan du vattna.

Hur gödslar man med benmjöl?

Strö ut benmjölet över ytan och mylla ner i jorden. Gödsla kökslandet någon månad efter sådd. Bärbuskar gödslas direkt efter skörd och fruktträden tidigt på våren. När du gödslar träd och buskar, tänk på att rötterna sträcker sig ut till kronans omkrets, så gödsla hela ytan.

Vilka växter gillar inte hönsgödsel?

Hönsgödsel går bra att använda till de allra flesta ätbara grönsaker och växter, men använd hellre något annat till ärtväxter. Det beror på att ärtväxter är rätt så duktiga på att tillverka kväve själva, och tillsätter du då hönsgödsel som är kväverikt, riskerar du att få blommor och blad, men inga ärtor.

Hur ofta ska man vattna med hönsgödsel?

2–3 gånger per vecka bör detta göras, och dessutom bör man blanda i några nävar stenmjöl i vattnet samtidigt. När den mesta näringen i gödseln lakats ur tar man upp säcken och lägger innehållet på komposten.

När ska man gödsla med Blåkorn?

Ge växterna ordentligt med omsorg – framför allt tidigt på våren då förutsättningarna ges för en grönskande och blomstrande sommar. Med Stroller Blå tillgängligt i förrådet blir trädgårdsarbetet en fröjd och du får chansen att njuta av blommande blomsterlökar, smakrika köksväxter och saftiga bär som aldrig förr.

Relaterade inlägg: