Varför ger man intramuskulär injektion?

Innehållsförteckning

Varför ger man intramuskulär injektion?

Varför ger man intramuskulär injektion?

En intramuskulär injektion innebär att läkemedlet sprutas in i en muskel. Därifrån tas det verksamma ämnet upp i blodet. Sedan sprids det i kroppen till det ställe det ska verka. Kortison och många vacciner är exempel på läkemedel som du kan få intramuskulärt.

Hur ger man blodförtunnande?

Du behöver en injektion per dag enligt din läkares ordination. Injektionen ges alltid subkutant, vilket innebär att man tar sprutan i underhudsfettet på magen, fram och utsidan av låren eller skinkornas övre och yttre del.

Vilken arm får man Covidvaccin i?

Du får vaccinet med en spruta i överarmen. Du får stanna kvar i 15 minuter efter att du har fått sprutan.

I vilken arm ska man ta vaccin?

Du får vaccinet med en spruta i överarmen.

Vem får ge innohep?

3.500 anti-Xa IE ges subkutant en gång dagligen hos patienter med måttlig risk för venös tromboembolism, eller 4.500 anti-Xa IE administrerat subkutant en gång dagligen hos patienter med hög risk för venös tromboembolism. Profylaxbehandlingen bör fortgå så länge som patienten anses ha risk för venös tromboembolism.

Vem får ge Fragmin?

Fragmin används: För behandling av blodpropp i djupa vener (blodkärl) och lungor. För behandling samt förebyggande av blodpropp i djupa vener (blodkärl) och lungor hos cancerpatienter. Förebyggande av koagulation vid dialys eller blodfiltrering vid nedsatt njurfunktion.

Relaterade inlägg: