Vad kan man göra för att sänka högt blodsocker?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra för att sänka högt blodsocker?

Vad kan man göra för att sänka högt blodsocker?

Det finns som sagt fler sätt att spara på blodsockret, exempelvis att före maten doppa en bit bröd i vinäger eller dricka vinäger utblandad med vatten. Ju mer vinäger, desto bättre effekt.

Vad är ett högt blodsocker för kroppen?

  • Det är per definition ett onormalt högt blodsocker för kroppen. Gränserna vid blodsocker taget som stick i fingret är över 6,0 fastande eller över 8,7 efter måltid.

Vad är högt blodsocker på läkarspråk?

  • Högt blodsocker kallas hyperglykemi på läkarspråk. Det är per definition ett onormalt högt blodsocker för kroppen. Gränserna vid blodsocker taget som stick i fingret är över 6,0 fastande eller över 8,7 efter måltid. (Alla värden på denna sida är i mmol/L)

Hur sänker man blodsockret?

  • Mat höjer blodsockret. Insulin, tabletter och fysisk ansträngning sänker det. Mat, läkemedel och motion är alltså de instrument som personer med diabetes har för att påverka sitt blodsocker. Både för höga och för låga nivåer av socker i blodet är obehagliga.

Vad är för höga nivåer av socker i blodet?

  • Både för höga och för låga nivåer av socker i blodet är obehagliga. Blir blodsockret mycket för högt eller mycket för lågt är det till och med farligt. Högt blodsocker. För höga blodsockervärden kan till exempel uppstå om man äter för mycket i förhållande till den mängd insulin eller tabletter man tar.

Relaterade inlägg: