Kan man ta automat körkort?

Innehållsförteckning

Kan man ta automat körkort?

Kan man ta automat körkort?

Fördelen med att ta automatkörkort är att du inte behöver lägga tid och pengar på att lära dig växla upp, växla ned och dragläge och istället kan lägga mer fokus på körningen och trafiken runt omkring. Nackdelen är att ditt körkort inte tillåter dig köra manuellt växlade bilar.

Vad får man köra med automat körkort?

Vad innebär det att ta körkort för automat? Ett körkort för automat är ett så kallat villkorat B-körkort. På samma sätt som ditt B-körkort är villkorat om du behöver glasögon eller linser – du måste ha dem på dig för att få köra. I det här fallet får du endast köra bilar som är automatväxlade.

Är det bättre att ta manuell eller automat?

Många tycker det är självklart med manuellt växlad bil när andra tycker att det räcker med automatväxlad. Dom flesta tar idag körkort med manuell bil men allt fler väljer att ta ett körkort med automat. ... Moderna bilar med automatväxel är ofta mer bränslesnåla än manuella och således miljövänligare.

Hur mycket kostar det att ta körkort för automat?

Priset för ett körkort är i snitt 15 000 kronor. Sköter du allt själv, utan lektioner på en trafikskola, är priset för de obligatoriska momenten cirka 4 000 kronor. Kostnaden för att utbilda sig på en trafikskola varierar mellan olika städer. I större städer blir körkortet i regel dyrare än i mindre städer.

Vad händer om jag kör manuell bil med automat körkort?

Vilket trafikbrott rör det sig om och vad är påföljden? Kör du en manuellväxlad bil med automatkörkort är det, precis som du själv är inne på, fråga om olovlig körning. Påföljden är normalt sett böter, ofta i form av dagsböter, men det kan även bli fråga om fängelse i upp till 6 månader om brottet är att se som grovt.

Relaterade inlägg: