Hur mycket kostar det att ha linser?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att ha linser?

Hur mycket kostar det att ha linser?

Du kan räkna med någonstans mellan 1 kronor per månad för kontaktlinser. Behöver du någon form av speciallinser så kan det förstås bli dyrare. En sak som också påverkar priset är förstås var du handlar dina linser, oftast är det till exempel billigare att handla på nätet än hos optikern.

Vad kostar Linsabonnemang?

Linsabonnemang kostar från 98 kronor per månad om du väljer månadslinser eller 198 kronor per månad om du tar dgslinser.

Kan man byta Linsmärke?

Att byta lins är ofta ingen dum idé, tvärtom. ... Om du för närvarande inte är nöjd med dina linser eller vill testa ett nytt märke som du har hört ska vara bra är det bara att kontakta optikern och boka tid för en linskontroll. Ett linsrecept gäller i ett år eller efter din optikers ordination.

Kan man köpa vilka linser som helst?

Förr kunde man bara köpa kontaktlinser på ett sätt: Av en optiker eller ögonläkare som undersökte ens ögon och provade ut linserna. I dag kan man klicka hem vilka linser man vill från nätet. Har man en gång fått reda på sitt synfel är det bara att beställa linserna, som kommer på posten.

Hur börjar man med linser?

Så gör du när du börjar med linser

  1. Tvätta dina händer innan du rör linserna och ögonen. ...
  2. En del tycker att det är bekvämt att använda en spegel för att sätta i linserna medan andra aldrig använder den. ...
  3. Använd endast originalvätska eller sterilt saltvatten till dina linser – kranvatten duger inte till att skölja linser i.

Hur länge ska man ha linser första gången?

Med dygnetruntlinser behöver du inte ta ut linserna innan du går och lägger dig. De släpper in tillräckligt med syre i ögonen att du kan sova med dem i. Veckolinser liknar månadslinser i sin användning och skötsel men du använder dem i 1 – 2 veckor.

Vad kostar progressiva månadslinser?

Linsprenumeration för progressiva kontaktlinser kostar från 249 kr/månad hos oss. Och då ingår allt från efterföljande synundersökningar till gratis byte av styrkor och prova-på-linser om du vill byta sort. För månadslinser ingår även linsvätska.

Vad kostar månadslinser Specsavers?

Låg månadskostnad: Endagslinser finns från 98 kr/mån, och månadslinser från 106 kr/mån*. Du startar enkelt ditt abonnemang genom att klicka på de kontaktlinserna du önskar. Fyll i dina styrkor och antal förpackningar du önskar.

Hur många dagar håller månadslinser?

Svar: Precis som namnet på denna typ av linser antyder så kan månadslinser användas i en månad, närmare bestämt 30 dagar.

Relaterade inlägg: